Ja hoor, daar stond ik dan achter de bar ‘flat whites’ en ‘cappuccino’s’ te maken, pakjes sigaretten met de meest verschrikkelijke afbeeldingen te verkopen en naast mijn Engelse skills, mijn Duitse skills te showen. Rustige momenten van schoonmaakwerk en hectische momenten met bussen vol klanten wisselden elkaar af. Ondertussen kwam de tuinman zo nu en dan voorbij: leuke vent, knappe kop. Het was ook zíjn eerste dag. Bladblazen, sproeiers verzetten, beesten voeren, zwembad onderhouden… Wat deed ‘ie eigenlijk niet!? De huisdieren, die Bas moet verzorgen, bestaan uit; 2 buffels (Jack & Gill), 3 Emoes en 3 varkens (Elvis, Bella en Bryan). Ons manusje van alles probeerde zijn vochtgehalte zo veel mogelijk op peil te houden, maar waar hij water dronk, zweette hij dit net zo hard weer uit. Het is hier warm, rond de 40 graden, en het wordt alleen maar klammer en klammer. Ze kennen hier niet zoals in Nederland vier jaargetijden, ze hebben hier alleen maar het droge seizoen en het natte seizoen. Wij zitten in het natte seizoen, dat betekent dat we af en toe een storm hebben. We hebben al een paar, naar ons idee, flinke stormen gehad maar volgens de locals moet het echte geweld nog komen.

Maar wat is de natuur hier mooi: zwarte kaketoes, kookaburras, corella’s en een prachtige zonsondergang op de heuvel naast het terrein van the Bark Hut Inn. Toch is het ook wel oppassen voor slangen en stikt het hier van de kikkers. Dat maakt dat je ‘s avonds moet uitkijken waar je loopt.
De diensten van Bas en mij verschillen soms van elkaar. Waar Bas elke morgen om 07.00 uur begint, kan ik iets of veel later uit mijn bed komen rollen. Mijn dagen beginnen tegenwoordig vaak om 14.00 uur. Bas is vervolgens elke dag om 15.30 klaar en ik eindig mijn dag vaak 7 of 8 uren na mijn starttijd. 
We slapen in een soort keet, op het terrein van the Bark Hut. Elke avond staat er warm eten op ons te wachten in de bar, wat tegelijk de ‘special’ is van die dag. De Bark hut Inn staat dan wel in de middle of nowhere, buren heb je altijd! Één van de buren heeft een enorme cattle (kudde koeien). Dezelfde buurman heeft een oppervlakte land dat ongeveer gelijk staat aan de helft van Nederland! Met herdershonden houdt hij zijn kudde onder controle. Een Billabong (plas) maakt deel uit van het land. Hier kunnen de koeien uit drinken, echter niet zonder gevaar. In de Billabong leven krokodillen, die zich elk jaar vermenigvuldigen. Dat maakt dat de buurman een vergunning heeft om de in de rest van Australië zeer beschermde dieren af te schieten. Laatst was het tijd om een stokje te steken voor de dodelijke krokodillen. Twee gigantische rakkers zijn uit de Billabong verwijderd en tijdelijk in de koelcel ondergebracht. Voor het geval dat de ogen toch weer open zouden gaan, waren de poten nog vastgebonden. Helaas kunnen we geen foto’s op het internet plaatsen van de twee giganten, aangezien het om een beschermde diersoort gaat. De foto’s houden jullie tegoed, voor wanneer we weer in Nederland zijn.
Naast werken is er af en toe ook tijd voor ontspanning. Zo zijn Bas en ik samen met een collega naar een rodeo geweest. Dit kende ik alleen van films. Het was geweldig om dit een keer mee te mogen maken. Het klassieke ‘bullriding’ was het hoogtepunt, maar ook horseriding en brommers die de onwaarschijnlijkste stunts in de lucht uitvoerden, na hun sprong van de schans waren ook erg vermakelijk. Naast dit alles had je nog de junior uitvoering van de rodeo, waarbij jonge kandidaatjes zo lang mogelijk op een Shetlander pony moesten blijven zitten. En om het gekkenhuis compleet te maken, was er aan het einde van de show een competitie, waarbij het de bedoeling was je band zo snel mogelijk te laten knappen.
Na dit alles hebben we nog even genoten van een band die country en rock muziek speelde. Geweldig om in de ‘cowboyse sferen’ te zijn. Vele dames en heren waren in stijl gekleed: bloesje, hoed, laarzen, riem. De cowboys op jacht naar hun cowgirl, wat een schouwspel!
Verder gaan we in onze vrije tijd soms op pad met collega’s of locals. Zo zijn we een keer een DBO (dom blok om) geweest en hebben we wilde paarden, ezels en buffels gezien. Ook was er een buffel bij die niet meer leefde en waarvan alleen het skelet nog over was. We zijn bovendien een keer naar een berucht vissersplek in de buurt geweest en hebben we hier een aantal krokodillen kunnen spotten. Het tij was laag, wat ervoor had gezorgd dat een boot vast was komen te zitten. Op de terugweg kwamen we een aantal kleine bosbrandjes tegen. Afgelopen week is Bas met de buurjongen te schieten geweest. De target van de jongens waren de giftige kikkers. Bas kwam als een kind zo blij na afloop bij mij aan de bar om te vertellen dat ‘ie wel 40 kikkers had geschoten. Ik ben eens met een groepje collega’s en de buurjongens ‘s nachts op pad geweest om een krokodil te vangen met een dode walibi aan een touw. Helaas waren de krokodillen niet hongerig maar wel hebben we een enorme phyton slang gezien. Ik schat dat deze wel 3 meter was.  

Hiernaast hebben we een uitstapje gemaakt naar Darwin. Hier hebben we een markt bezocht en onder het genot van Mexicaans eten naar de prachtige zonsondergang gekeken.

Het was echter ook de dag waarop wij erachter kwamen dat er weer iets mis was met de auto. En niet zomaar iets… Koelvloeistof was vermengd met diesel en op zijn beurt kwam er koelvloeistof bij de diesel. Eigenlijk kunnen we wel stellen dat onze auto total loss is. Het kost meer om hem te laten repareren dan om een nieuwe auto te kopen. Daarom hebben we de auto bij de sloop achter gelaten. We krijgen er geen rooie cent meer voor, iets wat rauw op ons dak valt. We beseffen ons ook al te goed dat er niets aan te doen is en willen ons er dan ook niet van weerhouden te blijven genieten.
Zoals ik in het begin al genoemd had is het hier warm. Voor ons is het lastig voor te stellen dat het in Nederland alweer bijna Sinterklaas is en dat de winterjas al weer aan moet. Gelukkig hebben we een pakket gekregen uit Nederland om toch nog een beetje in de Sinterklaas stemming te komen want deze was vol gevuld met pepernoten, chocoladeletters, speculaas en cadeautjes.
Aangezien we geen Wi-Fi hebben en het redelijk wat MB kost om foto’s te uploaden is deze post zonder foto’s. Zodra we een Wi-Fi hotspot gevonden hebben zullen we deze alsnog uploaden.
See ya 
Eline